"Doe mij vaker zo’n zondagmiddag met Walsch" blogger: Carolien Buter, werkt bij NTI NLP

neale donald walsch walsch de duif

Sommige grote namen wil je één keer in je leven ‘in het echie’ hebben gezien. Neale Donald Walsch is zo’n grootheid voor mij. Zondag 25 oktober is het me gelukt. Die dag sprak de schrijver van onder meer ‘Een ongewoon gesprek met God’ in Amsterdam. In zijn boeken pleit Walsch voor een eigentijdse, persoonlijke en rechtstreekse relatie met God, waarbij onvoorwaardelijke liefde het uitgangspunt is, in plaats van een God die voorwaarden stelt, bestraft en zich wreekt. NTI NLP had een aantal rijen vooraan gereserveerd en, speciaal voor cursisten, trainers en andere geïnteresseerden, voorafgaand aan de lezing er een rondvaart met kleine lunch aan vastgeknoopt.

Daar zit hij dan. Op een altaar in een zetel in De Duif. Als Neale Walsch bijna onverstaanbaar zacht begint te praten, bekruipt me even het gevoel van, o nee, heb ik hier m’n vrije zondagmiddag met m’n lieve schatjes voor opgeofferd… Maar dat gevoel verdwijnt meteen zodra Walsch zijn stem verheft. Ineens staat er een heel ander mens voor me. Heel liefdevol en respectvol, vanuit contact. Duidelijk neemt hij ons mee aan de hand van zijn gesprekken met God. Soms serieus, soms met humor, en altijd gedreven. Wow, wat een fijne man. Ik waan me op bezoek bij Santa Claus, Walsch geeft ons het ene na het andere cadeautje. Ik deel er een paar met je.

“I think that things happen individually first, and then collectively. It’s not the other way around.” En wat vind je van dit: “98% of the people is spending 98% of their time on things that do not matter.” Dit geldt natuurlijk niet voor ons, maar andere mensen zullen zich daar wellicht wel in herkennen. ;-) En deze kwam flink bij me binnen: “God said to me: you are not here to learn, but you are here to remember. And when you do, you have to help others to remember.” Precies het zetje dat ik nodig had.

In de afgelopen elf jaar heb ik een heel scala aan trainingen bij NTI NLP gevolgd. Ik voel me ontzettend dankbaar als ik eraan denk wat deze trainingen mij allemaal hebben gebracht. Terwijl ik het typ, ontroert het me, merk ik. Maar nu ben ik op een punt dat ik mijn ervaringen heb door te geven. Mijn missie is ‘mensen enthousiasmeren om naar hun kern te gaan’ en het wordt hoognodig tijd daar meer invulling aan te geven. Concreet: aanstaande zaterdag start ik als assistent-trainer bij de NLP Practitioner. Of ik het spannend vind? Nou, behoorlijk! En als ik dan in gedachten die laatste uitspraak van Walsch weer hoor, denk ik: Carolien, hoe spannend je het ook vindt en hoe ver je ook uit je comfortzone gaat, dit heb je te doen. Thank you Neale Donald Walsch!

>>terug naar de website