BOEKFRAGMENT - EEN GESPREKJE MET GOD; De kleine ziel en de aarde, auteur N.D. Walsch - DOOR GESPREKKEN MET GOD COMMUNITY:

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: “Ik wil u niet verlaten.

"Goed". Zei God met een grote lach, "want dat zul je nooit hoeven te doen."

Maar het Kleine Zieltje begreep dit niet, want dit was dé dag waarop het Kleine Zieltje geboren zou gaan worden, en het kleine zieltje dacht dat als je geboren gaat worden, dat je dan de Hemel verlaat.

Het Kleine Zieltje stond op nog maar een paar treden afstand van de Deuropening naar Aarde.

"Moet ik bevreesd zijn?" vroeg het Kleine Zieltje.

"Nee, nee, nee," Zei God, opnieuw lachend. "Dit is werkelijk een dag om verheugd te zijn! Dit is jouw geboortedag! "

"Weet ik", huilde het Kleine Zieltje, "maar het is ook de daar waarop ik u verlaat en vaarwel zeg tegen de Hemel, dat maakt mij verdrietig."

God gaf het Kleine Zieltje een warme omhelsing. "Ik zal altijd met je zijn. Het is onmogelijk jou te verlaten, want ik ben bij jou waar jij ook gaat."

"Ben je dat?" vroeg het Kleine Zieltje, met ogen wijd open.

En God antwoordde onmiddelijk, "Ja, dat ben ik! Het enige dat je hoeft te doen is mij aan te roepen en je zult zien dat Ik er altijd ben."

"Uh, wat als dingen niet goed gaan?" Vroeg het Kleine Zieltje, met angst in zijn stem. "Ik bedoel, 'Altijd' is een lange tijd. Wat als ik dingen verknoei? Bent u er dan nog steeds, of zal u boos zijn en van mij weg gaan?"

"Tuurlijk niet," Antwoordde God, vriendelijk lachend. "Ik zal nooit boos op je zijn. Waarom zou ik boos op je worden als je een fout begaat, iedereen maakt fouten."

"Zelfs jij?" Wilde het Kleine Zieltje weten?

"Wel, God lachend.., "er zijn asperges..."

Het Kleine Zieltje begon wat op te vrolijken. "Oké, dus je zult er altijd zijn. Dat is prettig om te weten. Dat is bijna vergelijkbaar met in de Hemel zijn."

God lachtte. "Het IS hemels! Je kunt de Hemel niet VERLATEN want de Hemel is het enige ding dat ik ooit heb geschapen! De Hemel is waar iedereen naartoe gaat."

>>Terug naar de website