BOEKFRAGMENT - DE GOD VAN MORGEN - DOOR GESPREKKEN MET GOD COMMUNITY:

14. De geheime formule van het leven

(Neale) Als de Bijbel gelijk heeft dat ik naar het beeld en de gelijkenis van God ben geschapen, dan ziet U er dus uit als een mens, correct?

Correct.

(Neale) Oké. Dat is dan dat.

Als ik daar zin in heb.

(Neale) Wat?

Als Ik er zin in heb om er als een mens uit te zien, zie Ik eruit als een mens. Als Ik zin heb om er als een vallende ster uit te zien, zie Ik eruit als een vallende ster.

(Neale) Daar gaan we weer.

Tja, je kunt er niet zomaar van weglopen. De waarheid zal je achtervolgen en je altijd en overal inhalen. Vooral wanneer je ernaar op zoek bent. Het punt: de uitspraak dat jullie zijn geschapen naar het beeld en de gelijkenis van God betekent niet dat God net als jullie is, maar dat jullie net als God zijn.
Begrijp je dat?

(Neale) Eh, ik dacht dat ik het begreep.

Werkelijk? Begrijp je de implicaties ervan?

(Neale) Vertelt U ons maar wat de implicaties ervan zijn.

Als jullie zijn zoals Ik, dan houdt dat in dat jullie feitelijk niet een wezen of een fysieke vorm zijn, maar dat jullie de de vorm van een fysiek wezen kunnen aannemen waar en wanneer jullie dat maar willen. Het houdt ook in dat jullie iedere andere vorm kunnen aannemen die jullie wensen, wanneer jullie dat maar wensen.
(Dit hebben jullie overigens gedaan.)
Het betekent dat jullie Pure Energie zijn die over de kracht van Creatie beschikt en die zich uitdrukt als een bron van Oneindige Wijsheid en Onvoorwaardelijke Liefde.
Het betekent dat jullie niet je lichaam zijn, maar de Essentie die jullie lichaam omgeeft en creëert. Het betekent dat jullie het Leven Zelf zijn dat zich op een bepaalde wijze op een bepaalde tijd manifesteert omdat dat jullie genoegen doet.

(Neale) Wel, dan heb ik een nieuwtje voor U. Het is niet altijd aangenaam om mens te zijn.

Het grootste deel van de tijd is dat voor velen van jullie inderdaad ongenaam. Dat komt doordat jullie vergeten zijn Wie jullie zijn. Jullie verbeelden je dat jullie afgescheiden zijn van Mij, afgescheiden van het Leven, en afgescheiden van elkaar. Deze verbeelding schept de ervaring. En de ervarnig van het afgescheiden zijn - een illusie - is het enige dat jullie de ervaring van gebrek of ontoereikendheid kan geven; en dat is ook een illusie. De ene illusie produceert de andere en dit os de bron van jullie ongenoegen, dit is de bron van jullie ongelukkig zijn, dit is de bron van jullie wanhoop.

(Neale) Wat is daar de oplossing voor? Indien we ervan uitgaan dat alles een Illusie is, hoe rekenen we er dan mee af? Hoe kunnen we binnen deze illusionaire wereld functioneren en toch vrede, harmonie en geluk vinden? Wat is de 'geheime formule'?

Aha, nu stel je de fundamentele vraag.

(Neale) En het antwoord?

Kan Ik je in één woord geven.

(Neale) Laat U niet door mij tegenhouden.

Dienstbaarheid.

(Neale) Dienstbaarheid?

Dienstbaarheid aan het Leven Zelf.
Als jij het Leven dient, dient het Leven jou. Dat is omdat jij en het Leven één zijn; dienstbaarheid aan het Leven is dienstbaarheid aan jezelf.
Dat is waarom het Gods taak is om jullie te dienen.

(Neale) Nee, nee, U begrijpt het niet. Het is precies andersom. Het is ónze taak om U te dienen.

Jij bent degene die het niet begrijpt. Jullie hoeven God niet te dienen, want God heeft niets van jullie nodig. Jullie dachten dat de God van gisteren dingen nodig had, maar voor de God van morgen gaat dat niet op.

(Neale) We hoeven niet dienstbaar te zijn aan de God van morgen?

Nee, dat hoeft niet. Het zal geen vereiste zijn. In feite zal de God van morgen jullie dienstbaar zijn. Het is de functie van God om dat te doen. In feite is dat het Achtste Grote Verschil tussen de God van gisteren en de God van morgen.

8. De God van morgen verlangt geen dienstbaarheid, maar is de Dienaar van heel het Leven.

- Gesprekken met God 7:147-149 -

>>Terug naar de website