BOEKFRAGMENT - THUIS BIJ GOD, auteur N.D. Walsch - DOOR GESPREKKEN MET GOD COMMUNITY:

 

Het leven na de Dood is niet een periode of plaats waar de zielen bestaan als automaten, zonder enig gevoel of emoties. Het tegendeel is eerder waar; het is een plaats waar de gevoelens en emoties hoog kunnen oplopen en aldus een contextueel veld creëren waarin de zielen zich kunnen herinneren en opnieuw te Weten kunnen komen Wie ze werkelijk zijn.

'De dood' is een proces waarmee je deze identiteit herstelt. Wat jullie 'de hemel' hebben genoemd, is de plaats waar je dit doet. De hemel is in feite niet een plaats, maar een Staat van Zijn. 'De andere kant' is niet een locatie in de kosmos, het is een expressie van de kosmos. Het is een manier van zijn. Het is 'in de hemel zijn' door het proces van zelfexpressie; en dat is de expressie van de Godheid Zelf in, als en door het Zelf.

Aan 'de andere kant' beweeg je je weg van de Kern van je wezen, naar het spirituele rijk toe, zodat je - door het perspectief dat afstand biedt - beter te Weten kunt komen dat alles waarmee je in de Kern van je wezen bent geconfronteerd, reëel is. Vervolgens kun je dat dan IN jou creëren ALS jou.

(Neale) Jeetje, wat is het waarmee ik in de Kern van mijn wezen geconfronteerd word dat zo ontzagwekkend is?

Het Zuivere Zelf, het Volledige Zelf. De Glorie en het Wonder van Wie je bent en van Wat het Leven is.

In het kort, God.

(Neale) Wel, wat voor gevoel is dat? Wat voor gevoel is het?

Ik zal je dat later nog beschrijven, voorzover het mogelijk is om dat te beschrijven binnen de begrenzingen van onze huidige communicatie.

Voorlopig zullen we er het meeste baat bij hebben om met onze metafoor verder te gaan.

(Neale) Prima.

Eenmaal aan de buitenste grens van 'de andere kant' - dat wil zeggen, als je alles wat je te Weten bent gekomen zover als je kunt hebt meegenomen in het rijk van het Weten - zul je, metaforisch gesproken, omdraaien en terugkeren om opnieuw door het spirituele rijk heen te gaan. Deze keer ga je met alles wat je Weet terug naar de Kern van je wezen.

Je neemt je Kennis mee terug naar de Kern van je wezen om je vervolgens met het meest gewijde proces in te laten: de re-creatie van het Zelf opnieuw, in je volgende verhevenste visie, op het Niveau van de Kern. In dit moment van Vrije Keuze besluit je, gezien alles wat je weet, wat je hierna wenst te ervaren van Wie je bent in de fysieke expressie daarvan.

Nadat je nogmaals de ervaring van Totale Onderdompeling - van het 'een met God' zijn - hebt doorlopen, ben je bereid om wedergeboren te worden.

(Neale) Ik ga de peer verlaten om terug te keren naar de appel? Ik ga het spirituele rijk verlaten om terug te gaan naar de fysieke wereld?

Ja.

(Neale) Maar waarom? Waarom zou ik dat willen doen?

Met het oog op dat je ervaren zult wat je te weten bent gekomen. Iets Weten en het Ervaren zijn twee verschillende dingen. Het proces dat Ik hier beschrijf

- Gesprekken met God 9:166 -

>>Terug naar de website